Stötta oss

Skicka ett bidrag

Bankgiro: 615-4223
Swish: 123-312 36 35

Vill du ansluta autogiro och bidra varje månad? Kontakta oss!

Bli medlem

Medlemsavgiften är 200 kr per år. För att bli medlem betalar du in avgiften till vårt bankgiro 615-42 23. Märk inbetalningen med ”medlemsavgift” samt vilket år du betalar för. Det är viktigt att du anger din mailadress så att vi kan registrera dig som medlem. Alla medlemmar får våra digitala nyhetsbrev med information, statistik och nyheter.

Företagssponsorer

Information kommer!

Bli volontär

Som volontär på Avesta Katthem utför man sysslor så som utfodring, rensning av lådor, medicinering, socialisering och så klart massor av gos och lek! Ett pass tar ca 3-4 timmar. Varje individ förtjänar kärlek och ompyssling och det är viktigt för oss att arbetet på katthemmet får ta den tid det tar så att ingen katt blir bortglömd. Vi har pass förmiddag och eftermiddag alla dagar i veckan året om. Vi ser helst att du som volontär fyllt 18 år. Du behöver inte ha någon erfarenhet sedan tidigare, du får gå med och lära dig på plats.

Bli jourhem

Att vara jourhem innebär att man ger ett tillfälligt hem till katter som av olika anledningar inte kan vara på katthemmet. Oftast placeras katten i jourhem för att den behöver lång tid att socialiseras. Det är då bättre att den processen får ske långsamt i ett hem än att katten uppehåller en plats på katthemmet och därmed hindrar andra katter att få hjälp.

Ibland kan det också vara så att vi inte har någon plats på katthemmet för tillfället och därför tillfälligt har behov av ett jourhem som kan ta emot en katt med kort varsel.

Innan du får bli jourhem vill vi veta vilken miljö du kommer att erbjuda katten. När du godkänns som jourhem kommer du att få skriva på ett avtal innan du tar hem katten. Vi guidar dig sedan i hur du bäst hjälper katten att göra framsteg i ditt hem. Du tilldelas även en kontaktperson som du via messenger kan uppdatera och ställa frågor till vid behov.

Under jourhemstiden står Avesta Katthem för:
– Mat & kattsand (om inte jourhemmet själv väljer att stå för detta).
– Veterinärkostnader (veterinärbesök bokas alltid i samråd med katthemmet).
– All medicinering och avmaskning ska dokumenteras så att katthemmet vet vad och när katten fått behandling).
– Avmaskning och medicinkostnader.
– Övriga nödvändiga kattartiklar som skålar, kattlåda, spade.

Vi söker alltid ett hem åt katten medan den är i jourhemmet genom att lista den bland ”Katter i jourhem” under fliken Katter för adoption. Du som jourhem får gärna delta aktivt i sökandet efter ett föralltidhem, men ett eventuellt hem måste alltid godkännas av oss.

Fler sätt att hjälpa oss

– Skänka blötmat och annat till oss på våra öppettider
– Sälja prylar, bakverk eller hantverk till förmån för katthemmet
– Skänka saker till vår loppis eller fråga om loppisprylar i din lokala facebookgrupp
– Hjälpa till på vår loppisverksamhet
– Sätta upp/dela ut våra flyers i postlådor i din ort
– Hjälpa oss att hitta företag som vill sponsra oss

Tusen tack för din hjälp!